Post Reply 
MaGMML2 - Bug Reporting Thread
Author Message
Mr. G-Force Online
You are my bottom tier hero.
**
Registered

Posts: 35
Joined: Sep 2015
Reputation: 1

Post: #61
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
Using Super Mode in Hardcore Parkour during the vertical autoscroll segment is basically a death sentence. If you fly into ANY part of the moving walls, you pretty much either die instantly, or phase into the wall for a couple of seconds, and then die. I don't know if this is an issue with Super Mode or the collision programming of that segment, so it may not be fixable.

Also, you still auto-win against Super Toad Man even if you die.

You were expecting something witty down here? Scroll your eyes back up there!


Bloody amateurs...
13-10-2017 04:08 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
WanderingShadow Offline
Newbie
*
Registered

Posts: 4
Joined: May 2017
Reputation: 0

Post: #62
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
The little color chart for custom costumes doesn't seem to work right. Right out of the box the custom Mega Man that you can download as a sample is dark blue and white rather than dark blue and light blue, and everyone will refer to you as "woman". It seems like the first square is prime color, the third square is secondary color, and the second, fourth and fifth squares do nothing, which is way different than what the little chart says.
(This post was last modified: 13-10-2017 08:47 AM by WanderingShadow.)
13-10-2017 08:46 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ZeroGamer Offline
Newbie
*
Registered

Posts: 1
Joined: Oct 2017
Reputation: 0

Post: #63
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
Playing the Final Arena, when this occur trying to fight Sheriff Chimera bot:


___________________________________________
################################################################################​############
FATAL ERROR in
action number 1
of <Unknown Event>
for object objBoltonAndNutton:

Variable objNobitaCieling.dir(100102, -2147483648) not set before reading it.
at gml_RoomCC_lvlWily6_CruiseElroy_11667_Create
################################################################################​############

Then the game crash.
13-10-2017 12:31 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
lizardcommando Online
Regular
**
Registered

Posts: 34
Joined: Dec 2016
Reputation: 0

Post: #64
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
If you select a level in the Pit levels with Galaxy Man's help and beat it, music stops playing after teleporting back into the Pit level hub. Music will not play until you exit the Pit level and go back into the main game hub.
14-10-2017 05:19 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mr. G-Force Online
You are my bottom tier hero.
**
Registered

Posts: 35
Joined: Sep 2015
Reputation: 1

Post: #65
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
Ok, this isn't a bug, but a nice "quality of life" recommendation.

When fighting the bosses in the new Dojo boss selection mode, having the entire menu start back at the first page of bosses every time you die, win, or exit, is pretty annoying. It gets especially bad when you're fighting a boss on say, page 5 for example. It just gets tedious having to repeatedly tap the right arrow key over and over and OVER. It doesn't help you can't go back from page 1 and end up on page 7. It's a one way trip.

And yeah, I know I'm bitching, but it would be really nice if this were remedied.

You were expecting something witty down here? Scroll your eyes back up there!


Bloody amateurs...
14-10-2017 05:52 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
barberbarberjoe Offline
Still Here
***
Registered

Posts: 90
Joined: Aug 2016
Reputation: 1

Post: #66
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
In Wily Castle VR, the missiles coming out of pits are invisible (except one that only becomes visible when you die after the first checkpoint, bizarrely) and cause invisible blocks to be in what seems to be empty space. This causes a severe problem in one area that has a vertical shaft, a few spikes and two Piriparees that you can only get through by sliding, but it's impossible due to the invisible blocks.
15-10-2017 03:15 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Wickedirish Offline
Newbie
*
Registered

Posts: 1
Joined: Oct 2017
Reputation: 0

Post: #67
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
(12-10-2017 10:55 AM)barberbarberjoe Wrote:  Then this is a big problem, given how some levels require that you go through a bridge of Tomahawk Man platforms. Come to think of it, you can also occasionally fall through the chained platforms in Mario Land, so those must have used Tomahawk Man platforms as a base.

Speaking of that level, I went through the main path twice now, and the star spat out by Bowser still doesn't register as an Energy Element when I pick it up. This may not seem like much, but can make it potentially impossible to get all Energy Elements from that level.

Did you find out the solution? I'm having the same issue too.... went through the main course twice and the star didn't register as an energy orb....
16-10-2017 04:10 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SnoruntPyro Offline
cute
*****
Moderators

Posts: 169
Joined: Jan 2016
Reputation: 15
Wedge AwardRockman Award
Post: #68
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
Please update @barberbarberjoe @ Wickedirish. Those bugs were all fixed like over a week ago.
16-10-2017 12:00 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
barberbarberjoe Offline
Still Here
***
Registered

Posts: 90
Joined: Aug 2016
Reputation: 1

Post: #69
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
(16-10-2017 12:00 PM)SnoruntPyro Wrote:  Please update @barberbarberjoe @ Wickedirish. Those bugs were all fixed like over a week ago.
Do I have to re-download 1.2.0? It's the version I have.
16-10-2017 05:19 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SnoruntPyro Offline
cute
*****
Moderators

Posts: 169
Joined: Jan 2016
Reputation: 15
Wedge AwardRockman Award
Post: #70
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
Make sure you replaced ALL files in the main folder. Your saves will be safe.
18-10-2017 08:06 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Mr. G-Force Online
You are my bottom tier hero.
**
Registered

Posts: 35
Joined: Sep 2015
Reputation: 1

Post: #71
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
Ok, this one I found is so inexplicable it causes me physical pain. But I kind of want you all t see it for yourself. So all I'm gonna say is "Karrot Man" and "Zero Buster."

That is all.

It is also the ONLY costume to suffer this glitch. I tested all 28 of them.

You were expecting something witty down here? Scroll your eyes back up there!


Bloody amateurs...
19-10-2017 01:50 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
M. Jacquelinae Offline
I make Let's Players cry.
***
Registered

Posts: 50
Joined: May 2016
Reputation: 2

Post: #72
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
I added a custom skin to the skins folder. (The Cuphead one Cruise did on the forum.)

My game is now completely unplayable. The game still plays, but the screen is completely black. I imagine switching back to another costume would change that... if I could find the costume hub.......

[Image: 1WyygO9.png]

"I feel like there could've been much more done here, such as racial segregation" --Enjl, 2017
20-10-2017 10:39 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
SnoruntPyro Offline
cute
*****
Moderators

Posts: 169
Joined: Jan 2016
Reputation: 15
Wedge AwardRockman Award
Post: #73
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
Just delete the costume in the appdata folder
21-10-2017 10:03 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
M. Jacquelinae Offline
I make Let's Players cry.
***
Registered

Posts: 50
Joined: May 2016
Reputation: 2

Post: #74
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
Yep, got rid of that and everything is fine, except that the Mega Man costume in the shop is completely black now?

[Image: 1WyygO9.png]

"I feel like there could've been much more done here, such as racial segregation" --Enjl, 2017
Yesterday 06:48 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
lizardcommando Online
Regular
**
Registered

Posts: 34
Joined: Dec 2016
Reputation: 0

Post: #75
RE: MaGMML2 - Bug Reporting Thread
You might need to delete the last skin you added. When I used the Megaman X skin that was on the MaGMML wiki, it turned the Megaman sprite in the costume selection screen light green. When I deleted that skin, everything turned out normal.
Today 03:37 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply 


Forum Jump:


User(s) browsing this thread:
1 Guest(s)

Return to TopReturn to Content